Μάτια η έκφραση της ψυχής. Μάτια ο καθρέφτης της ψυχής.

Όργανο, αίσθηση, συναίσθημα. Τα μάτια είναι εκείνη η περιοχή του πρόσωπου που μαζεύει τις περισσότερες εντάσεις και είναι εκείνη η περιοχή στην οποία φαίνονται τα πρώτα σημάδια της γήρανσης.

Είναι εκείνη η περιοχή που «σημαδεύεται», θα μπορούσαμε να πούμε, από τις ρυτίδες έκφρασης. Στην αισθητική έχουμε να αντιμετωπίσουμε, σε αυτή την περιοχή, τα εξής προβλήματα:

  1. ρυτίδες
  2. οιδήματα από ανισορροπία του λεμφικού συστήματος
  3. οιδήματα από συσσώρευση λίπους στην περιοχή
  4. μαύρους κύκλους
  5. επιδερμική χαλάρωση

Η αισθητικός καλείται να βελτιώσει αυτά τα φαινόμενα, χρησιμοποιώντας τον συνδυασμό καλλυντικών προϊόντων, ειδικών χειρισμών μάλαξης και την χρήση της τεχνολογίας, όπου αυτή επιτρέπεται.

Κατ`αυτόν τον τρόπο έχουμε μια εξωτερική αντιμετώπιση των προβλημάτων , λειτουργώντας περισσότερο στο δέρμα και στον μυϊκό ιστό με αρκετά καλά αποτελέσματα. Όμως πολλές φόρες δεν φτάνει αυτό. Η εμπειρία έχει δείξει ότι τα παραπάνω φαινόμενα συνδέονται με βαθύτερες λειτουργίες του οργανισμού. Ισορροπώντας αυτές τις λειτουργίες λοιπόν ανακουφίζεται και αποσυμπιέζεται η συγκεκριμένη περιοχή, με αποτέλεσμα να βελτιώνονται σε μεγαλύτερο βαθμό τα αισθητικά προβλήματα.

Εδώ λοιπόν έρχεται η φυσική ολιστική αισθητική για να βοηθήσει σε συνδυασμό με την κλασσική αισθητική για την πιο αποτελεσματική και πιο μακροχρόνια θεραπεία της περιοχής των ματιών. Μαζί λοιπόν με την καλλυντική περιποίηση μπορούμε να συνδυάσουμε τις εξής ολιστικές θεραπείες:

Λεμφική παροχέτευση: βοήθα τα οιδήματα που οφείλονται σε συμφόρηση της λέμφου και κατ’επέκταση στην καλύτερη αποτοξίνωση και άμυνα της περιοχής .

Ρεφλεξολογία: μπορούμε να βοηθήσουμε μέσω των αντανακλαστικών σημείων:

  1. των ματιών ( σαν όργανο αλλά και σαν αίσθηση)
  2. του αντανακλαστικού σημείου του δέρματος
  3. των αντανακλαστικών σημείων του λεμφικού συστήματος
  4. των αντανακλαστικών σημείων του ουροποιητικού συστήματος
  5. αντανακλαστικού σημείου του ενεργειακού κέντρου της υπόφυσης

Ηλεκτροβελονισμος: γύρω από την περιοχή των ματιών υπάρχουν βελονιστηκά σημεία μεσημβρινών που διεγείροντάς τα βοηθάμε στην τόνωση της μικροκυκλοφορίας, την διασπορά των εντάσεων που δημιουργούνται από την κούραση των ματιών λόγο κάποιας πάθησης( μεγάλης μυωπίας, αστιγματισμού, ή πρεσβυωπίας) αλλά και από ψυχοδιανοητικές εντάσεις .

Επίσης η συγκεκριμένη περιοχή έχει να κάνει, συμφωνά με την ολιστική προσέγγιση, και με την λειτουργία των νεφρών, τόσο με το ισοζύγιο πρόσληψης και αποβολής των υγρών, όσο και με την σωματική κούραση και τον ύπνο. Επειδή οι νεφροί ξεκουράζονται με τον ύπνο, καταλαβαίνουμε ότι όταν το άτομο πάσχει από αϋπνίες σχηματίζονται μαύροι κύκλοι και οιδήματα.

Τέλος η εφαρμογή του ηλεκτροβελονισμου σε αυτή την περιοχή βοήθα στην πρόληψη και βελτίωση των ρυτίδων.

Rejuvance: η εφαρμογή της συγκεκριμένης ολιστικής θεραπείας βοήθα μέσω της ενεργοποίησης του συνδετικού και μυϊκού ιστού στις ρυτίδες έκφρασης, στην καλύτερη ενυδάτωση της περιοχής και προκαλεί ένα φυσικό λίφτινγκ του άνω βλέφαρου. Λόγο της δράσης μας στον συνδετικό ιστό ο όποιος αποτελείται από ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης , έχουμε και μια φυσική σύσφιξη του δέρματος της συγκεκριμένης περιοχής.

Ενεργειακό κέντρο υπόφυσης: εξισορροπώντας αυτό το ενεργειακό κέντρο, είτε με κρυστάλλους , είτε με τα ανάλογα αιθέρια έλαια, είτε με θερμοθεραπεία, έχουμε μια γενική αποσυμφόρηση της έντασης της περιοχής των ματιών που οφείλεται κυρίως σε ψυχοδιανοητικες καταστάσεις.

Βίκυ Τσολάκη
Καθηγήτρια στο ΤΕΙ Αισθητικής και στο NHS