Όσο προχωρά η εξέλιξη, βλέπουμε ότι τα πάντα γύρω μας αλλάζουν. Τίποτε δεν είναι όπως πριν και ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το αύριο. Αυτό είναι κάτι που οι αισθητικοί το βλέπουμε καθημερινά να συμβαίνει τόσο στην εμφάνιση του δέρματος, όσο και στις αλλαγές γενικά της κατάστασης του προσώπου και του σώματος.

Σήμερα παρά ποτέ, η αισθητικός έρχεται να συμβάλλει, όχι μόνο στην εξωτερική ομορφιά, αλλά και στην καλή υγεία. Αυτό το πετυχαίνει με τη σωστή διάγνωση των εκάστοτε προβλημάτων αλλά και την πρόληψη για τα χρόνια που έρχονται, που είναι και η βασικότερη δουλειά της.

Είναι γνωστό πλέον ότι τα περισσότερα αισθητικά προβλήματα τόσο του προσώπου όσο και του σώματος, έχουν τις ρίζες τους βαθιά μέσα στον οργανισμό μας.

Το άγχος, η κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, τα ορμονικά προβλήματα, η δυσκοιλιότητα κ.λπ. είναι παράγοντες υπεύθυνοι για την εκδήλωση διαφόρων προβλημάτων όπως η ακμή, οι ρυτίδες, η επιδερμική και μυϊκή χαλάρωση, η αφυδάτωση, οι μαύροι κύκλοι και τα οιδήματα κάτω από τα μάτια, η κυτταρίτιδα, το τοπικό πάχος, η κατακράτηση υγρών, η πρόωρη γήρανση κ.ά.

Η ανάγκη για μια πιο συνολική φροντίδα προκύπτει από το γεγονός ότι ο άνθρωπος είναι ένα ενιαίο σύνολο που αποτελείται από σώμα, ψυχή και πνεύμα.

Από τα παραπάνω λοιπόν συμπεραίνουμε ότι η κλασική αισθητική φροντίδα του δέρματος δεν είναι πλέον αρκετή, αλλά χρειάζεται μια πιο βαθιά και συνολική αντιμετώπιση, εξερευνώντας ολιστικά τον οργανισμό και τα αίτια του προβλήματος.

Η φιλοσοφία της Ολιστικής Αισθητικής βασίζεται – εκτός των άλλων – στο άγγιγμα και στη διαπροσωπική επικοινωνία.

Οι ολιστικές μέθοδοι όπως η Ρεφλεξολογία, η Αρωματοθεραπεία, η Λεμφική Παροχέτευση, το Rejuvance, η Αγιουρβέδα, η Συμβουλευτική Διατροφολογία, ο ηλεκτροβελονισμός, ο κοσμητικος βελονισμός κ.ά- διευρύνουν τις εφαρμογές της κλασικής Αισθητικής και λειτουργούν κυρίως στην πηγή των διαταραχών. Με αυτό τον τρόπο έχουμε καλύτερα και πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα των περιποιήσεων με τα προϊόντα που εφαρμόζουμε εξωτερικά.

Αυτό συμβαίνει γιατί όταν έχουμε έναν εξισορροπημένο οργανισμό απαλλαγμένο από το στρες και εναρμονισμένο με τις βαθύτερες λειτουργίες του, τα προϊόντα που θα εφαρμόσουμε εξωτερικά θα διεισδύσουν βαθύτερα και θα αποδώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους.

Η Ολιστική Αισθητική απαιτεί σαν απαραίτητη προϋπόθεση τις γνώσεις της κλασικής αισθητικής και επιπρόσθετα την εξειδίκευση σε πολλές άλλες συμπληρωματικές/εναλλακτικές ειδικότητες.

Η κάθε ειδικότητα λειτουργεί σαν ένα αυτόνομο ολοκληρωμένο σύστημα, αλλά και συνδυαστικά με τις υπόλοιπες.

Έχουμε τη δυνατότητα να προσαρμόσουμε μία ή και περισσότερες μεθόδους ανάλογα με τον χώρο, την εποχή, τις κλιματολογικές συνθήκες, αλλά και ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες – ανάγκες του κάθε ανθρώπου σε συνδυασμό με το εκάστοτε προϊόν που θα επιλέξουμε.

Μπορούμε επίσης να προσαρμόσουμε την ανάλογη μουσική, τα χρώματα, τους κρυστάλλους, τα κοχύλια, τις ηφαιστιογενείς πέτρες και άλλα φυσικά μέσα -όπως βότανα, σπόροι- για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο σώμα σε συνδυασμό με την ψυχική και πνευματική ευεξία.

«Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν γίνεται κατανοητό ότι η Κλασσική Αισθητική αφορά στην εξωτερική αντιμετώπιση των αισθητικών προβλημάτων με την χρήση προϊόντων και μηχανημάτων. Από την άλλη μεριά η Ολιστική Αισθητική συνδυάζει την Κλασσική Αισθητική με την ολιστική φιλοσοφία, η οποία βλέπει το αισθητικό πρόβλημα σαν το αποτέλεσμα μιας βαθύτερης δυσλειτουργίας του οργανισμού, που επηρεάζεται και από την ψυχοδιανοητική κατάσταση του ατόμου ( η οποία μπορεί να επιδεινώσει ή να καλυτερεύσει το αισθητικό πρόβλημα). Χρησιμοποιεί φυσικές- συμπληρωματικές θεραπείες και μεθόδους στοχεύοντας στην αιτία, μαζί με την χρήση καλλυντικών προϊόντων»!